Kategorier
Samhällstjänster

S:t Ibb’s GK

På Hven kan man bland annat spela golf. En trevlig och vacker 9 håls bana. Nu under våren blommar alla fruktträden så vackert i vitt och rosa. Djuren som finns på ön trivs utmärkt i denna lugna miljö. Gräsänderna har sina ungar i dammen, de störs bara av en och annan boll som missar banan. Harar, fasaner och rådjur spatserar över banan eller sitter/står lugnt under träden och tittar på dom som går förbi. Strandskatorna, tofsvipor och småfåglarna gör en sällskap på rundan, ofta finns dom på fälten runt banan. Vackra gula rapsfälten kantar banan på ena sidan, vete, korn, havre växer på någon sida och Öresund finns som vacker bakgrund på en del hål. Detta gör att banan ser olika ut vid alla årstider och beroende på vind och väderlek.
På sensommaren och hösten finns många körsbär, plommon och äpple på träden och lyser upp tillvaron.
Jag spelar inte golf själv, men resten av familjen gör det och de gör att jag får komma ut på banan och njuta av de lugn som finns där och den otroligt vackra miljön med rikt djurliv som jag tycker så mycket om.

Här finns foto från alla hålen på banan….. Visst ser det inbjudande ut smiley

Lämna ett svar