Funderar över hur det kan vara….

I förra veckan fick jag höra två kommentarer som faktiskt i efterhand fick mig att tänka ett varv till.

Den ena var när Inger Vernersson berättade när jag var och tog blodprov att i dag har vi bott på Hven i 27 år!

Den andra kommentaren var…. Men av dom som kallar sig Bofasta på Hven, är där ju många som bor på annan ort stora delar av höst och vinter….

Ja så är det ju numera, bara för man är skriven på en ort så bor man kanske inte där dom där viktiga månaderna under lågsäsongen, då när alla behövs som bäst. Affär, skola/förskola, sjukvård, brandkår, båttrafiken, bussen, hemtjänst och alla aktiviteter som håller liv i ön, Åretrunt, då behövs det folk som bor här 365 dagar om året… eller nästan så många dagar i alla fall.

Det är ju snudd på att en del sommargäster tillbringar fler timmar på ön än en del åretruntboende.

Jag säger absolut inte att något är rätt eller fel…. men funderar över hur saker förändras över tid….

I dag är det ju så att människor kommer och går och en del känner att öliv passar och stannar medan andra provbor och finner det inte möjligt att leva sitt liv här, av en eller annan andledning.

Tur att det finns dom som vågar pröva att bo här, en del stannar inte så länge, men har förhoppningsvis en härlig upplevelse med sig här i från, och vem vet kanske återkommer när livet ser annorlunda ut. Andra stannar och finner sitt liv på ön, deras barn och kommande barnbarn blir kanske också kvar….

I vilket fall som, ALLA är välkomna att dela vår Ö för kortare eller längre tid smiley

Just nu är ön som vackrast med blommande rapsfält och en och annan turist börjar dyka upp, trädgårdarna lyses upp av blommor och ”sommargästerna” är här så ofta det går.

Själv går jag och hoppas på vackert väder på Lördag för då kommer det bli möjligt att flyga helikopter på Gamlegård! Tänk vilka härliga foto det kan bli med blommande rapsfält !!!! 1000:- för tre personer…och det är värt vart enda öre smiley

Kristihimmelfärdshelgen är det Konstrundan på Hven, i år kommer jag inte ha egen utställning. Men jag har lånat ut foto från -60, -70, -80-talet till Prästgården, så besök gärna prästgården där är öppet 11-17 tors-söndag.

Min senaste bok finns att köpa i affären. Givetvis finns de här hemma hos mig också, både Vardagshistoria 1 ( inte så många kvar ) och Vardagshistoria 2.

Varmt välkomna smiley