Visst låter det härligt, och de var det. Det var Tommy Lilja som bjudit in alla barnen till en kväll på museet. Jag var där med min 5,5 åring. Jag funderade på om han var lite för ung, men det var han inte. I går kväll lyssna han men jag var inte så säker på att han intresserade sig för allt. Men i dag har han berättat om Tycho Brahe var duktig men inte så snäll, Sofie var hans lilla syster och hade gjort något med fingret, solen står stilla men de gjorde den inte från början trodde dom som levde då, men kan hitta gammal sten som varit något innan men då får man gräva.

Ja, jag som var med inser att nya kunskaper har nått min son och jag förstår vad han menar med sina korta påståenden. De visar att de var ett klokt val att han gick dit och fick berättat om hur man sett på himlavalvet och hur man ser på det i dag och ”Fickuret” Tommy visade oss. Hur man kan se på stjärnor och planeter, han vill ut och titta i kväll igen.

Vi har tittat på min fars stenåldersyxa som han hittat på Hven och på fosiler från sjöborrar och många nya frågor har uppstått. Jag är inte så bra på detta utan är medupptäckare. Tack Tommy för du berättade så bra för barnen i går smiley