Kategorier
Dagshändelse

Dagen i dag

I dag 10 dec var vattnet lågt och de blåste upp till 25 sekm i byarna. Båten gick från Landskrona 8.20 och kunde inte lägga till i Bäckviken utan fick vända och köra tillbaka till stan.

Det är sånt som händer när man bor på en Ö. Vad detta innebär kan de flesta tänka….

Men de ger oss en ny tankebana, så evigt beroende vi är av våra sjömän på båten. Ibland kan man säga jäkla Ventrafiken, men vad är det vi menar då??? Det är i alla fall inte besättningen som tar oss fram och tillbaka de flest turerna på ett år. Jag vet inte om jag har fel men tror inte de ställt in någon tur sedan 6 dec i fjol, och då för extremt högt vatten och blåst. Utan dessa killar hade vi inte kommit tryggt fram, för min del uppskattar jag när besättningen faktiskt ställer in när det är för jäkligt väder.

Det finns ju de öbor som tycker går båten åker jag…. och då är det ju tur att den inte går alltid.

Men dessa dagar är man livrädd för att någon eller man själv ska bli sjuk och måste över vattnet. Som det ser ut nu lovar de ganska blåsigt fram över så det gäller att vara beredd.

Sen blir det obehagligt när man har sitt barn på ena sidan vattnet och sig själv på andra. Oavsett om man har en liten på Hven och själv är fast på fastlandet eller om man själv är på Hven och ens pendlande barn är i stan.

Så här såg de ut med lågvatten i eftermiddag vid 2 tiden, då hade det blåst över och som ni ser på bilderna så drar ovädret bort och lämnar plats för solen.

Lämna ett svar