Kategorier
Dagshändelse

14 sep 1946

Borgerlig samlingslista vid morgondagens val i Sankt Ibbs socken. Till val av Kommunalfullmäktige har de borgerliga beslutat gå fram med följande lista under beteckningen ”Kommunens väl” 1946

Patron Gösta Alm, lantbrukare Edvin Pålsson, Handlare Fredrik Åkerberg, skeppsredare Einar Persson, lantbrukare Adil Bengtsson, Lantbrukare Pinus Bengtsson, skeppare Vilhelm Andersson, Skeppare Gustav Kristensson,

Lantbrukare Erik Ericsson, lantbrukare Erik Schönbeck, fjärdingsman Anton Schönbeck, Fyrmästare Martin Myller, lantbrukare Ernst Persson, lantbrukare Gösta Persson, skeppare Harry Persson, sjöman Edvald Eliasson,

Lantbrukare Josef Pettersson, Lantbrukare Artur Andersson, Skeppare Hans Persson, snickare Ernst Assarsson, lantbrukare Efraim Nilsson, f. arrendatorn Sven Svensson, hamnmästare Ivar Weberg, Lantbrukare Robert Christensson, lantbrukare Gösta Andersson,

Lantbrukare Tor Persson, Hamnmästare Alfred Bengtsson, skeppare Emil Kristensson, Lantbrukare Josef Andersson, Lantbrukare Gottfrid Andersson, skeppare Johannes Jönsson, skeppare Harry Jönsson, Lantbrukare Gustav Westerlund och Lantbrukare Ragnar Håkansson.

Så här såg de ut vid valet i går. Öva och pröva om 13 år så kan han detta med val….

Jag kom att tänka på en sång Tant Lisa lärde oss på söndagsskolan..

”Jesus älskar alla barnen, alla barnen på vår jord,

röd och gul och vit och svart gör detsamma har han sagt……”

Passar på Prästgården och alla partifärger och mänskliga rättigheter

Lämna ett svar