Kategorier
Hvens Kommun

Kommunalfullmäktigevalet 1946

Vid kommunal fullmäktigevalet i Sankt Ibb angavs samanlagt 337 röster, varav 7 blev ogillade för.

Av rösterna tillföll 152 Kommunens väl och 178 socialdemokraterna.

Valda från Kommunens väl Patron Gösta Alm, handlaren Fredrik Åkerberg, lantbrukaren Adil Bengtsson, skepparen Wilhelm Andersson, lantbrukaren Eric Ericsson, Fjärdingsman Anton Schönbeck, lantbrukaren Ernst Persson och skepparen Perry Persson.

Från Socialdemokraterna, kommunalordförande Erik Nilsson, tegelarbetaren Nils Bulow, Tullstationsföreståndaren Karl E Persson, tegelarbetaren Axel Carlsson, tegelarbetaren Viktor Rodin, Skepparen Viktor Olausson, tegelarbetaren Sigurd Persson, restaurang Albert Pettersson och lantbrukaren Oscar Olsson.

::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::

Halleda vad mycket enklare med bara två partier….. kanske vi får gå tillbaka till???? Då har dom bara ett parti att skylla på och måste själva precisera vad deras parti står för 😉

Lämna ett svar