Hven är härlig året runt men Midsommar är något speciellt för mig. När jag var liten så firade vi alltid Midsommar med släkt och grannar på Gamlegård. Vi samlade blommor och blad, klädde stången och dansade.

När Pappa var med och startade Hvens Byalag, tror de var 1977, då började han och de andra i Byalaget fixa Midsommarstång i Prästasvängen. Vi har alltid hjälpt till med blommor och klä stången.

När det för ca 10 år sedan blev bestämt att ställa in Midsommarfirandet i svängen så sa pappa och några till, klart vi ska ha midsommardans…. och på den vägen är det…

Där är ingen förening som står bakom arrangemanget utan de bara fortgår. Mamma och pappa är ju inte kvar på jorden längre…. men vi lever vidare med traditionen.

Inger och Bosse Vernersson med familj är navet tillsammans med Cesar, Nette och Per, Ann-Christin och Mikael och hela tiden fylls de på med entusiaster… alla har ett mål… Att alla vi andra ska få en härlig Midsommar upplevelse!!!!

(Ingen nämnd och ingen glömd, ALLA som hjälper till är värda att kallas Vardagshjältar!)

De speglar livet på Hven tycker jag… man hjälps åt, där de gör nytta och man finner gemenskap.

Jag tycker de är så himla roligt att stå och titta och prata med folket på gröningen. Gamla barndomsvänner man i bland bara ser den gången om året… våra barn leker tillsammans och barnen växer så de knakar och vi känner oss lika unga än smiley

Års möte hos Ingvar, gänget löser värdsproblemen bakom häcken i vanlig ordning 🙂 ……..När dom jobbat och fått Midsommarstången på plats!!

Vädret höll sig ganska bra hela dagen…. men himlen såg hotfull ut vid flera tillfällen…

Hoppas alla fått den Midsommar som just du önskade dig 🙂