Kategorier
Samhällstjänster

En Hven Historia

En dag får vår tidningsutkörare, sedan många år tillbaka, för sig att köpa en högerstyrd bil. Tanken på att slippa hoppa ur bilen och att slippa köra över på fel sida lockar till köp.

Men för att det ska fungera gäller det att hitta en högerstyrdbil som är värd sitt pris till en lösbar summa. När detta är fixat så vill tidningsutbäraren gärna komma igång……..

Då börjar han sätta upp nya lådor på rätt sida av vägen, men för att folket ska veta att de ska hämta på annan plats så drar han upp de gamla lådorna och lägger dom i gropen. Han tänker ju köra runt och samla i hop dom alla samtidigt.

Men på morgonen efteråt när premiären med bilen är, så lägger han i de nya lådorna och känner sig nöjd med sin bil, skulle jag tro…..

När morgonpigga tidningsläsare kommer ut och ska hämta sin tidning……… VAA, har här varit Huliganer och dragit upp vår Tidningslåda????? Då kan man tänka sig att dessa morgonpigga i mörkret tänker på vår Tidningsutkörare….. Stackars man inte ska han behöva ställa tillrätta det andra har förstört——–

Då gör så klart de vänliga morgonpigga folket sin samhällsinsats… In och hämtar grejer och sätter stolpen och den gamla lådan på plats igen……..

Att Tidningen ligger i den nya fina lådan på andra sidan vägen och väntar på att komma in i värmen, det vet ju inte den hjälpsamma morgonpigga personen…..

Det blir en rolig historia när man läser den men jag skulle vilja säga att den speglar livet på Ön på ett fint sätt.

Om det finns förenklande medel så använder vi gärna dem, men när det är något som händer så hjälps vi åt utan att tänka på vems ansvar eller jobb det är. Vi är ibland som så många andra snabba att döma någon annan som gjort felet eller förstört, men i detta fallet verkar det ju vara en rimlig förklaring. Jag tror vi är som folk är mest……

Min Pappa Arne hamnade i Rullstol och satt i den i 15 år…. Han hade ju även en elstol som han kunde ut och köra med. Han fick en gång frågan, inne på träningen i Landskrona, -Hur kan du bo på Hven? Så Isolerad och inget att göra? Då svarade han _ Om ni går ut på stan så kan ni möta 5000 personer utan att kunna prata med en ända…. När jag kör ut på Hven så räcker det med att jag träffar en ända, då känner jag den och kan prata med den smiley

Innan Pappa hamnade i rullstol var han Öns Tidningsutkörare bland annat

(Vill bara tillägga att där sitter lappar på alla tidningslådor nu så ingen mer förvirring uppstår)

Så nu önskar jag GOTT NYTT ÅR till alla HVENBOR och ALLA ANDRA. Vi hoppas på ett härligt 2014 med god hälsa och många roliga händelser.

Lämna ett svar